Tag Archives: Arlanda

Åk miljövänligt till flygplatsen

Det här med att resa till spännande, populära och exotiska resmål runt om i världen är minst sagt hett. Vi vill se oss omkring, uppleva nya saker och smaker och leva livet. För att ta oss runt på enklaste och smidigaste sätt brukar flyg vara att föredra.

208-flygplats-transfer-bussÄven om människan har lyckats utveckla flygplan och imponerande uppfinningar så innebär flygresor fortfarande en hel del utsläpp som påverkar djur och natur. Frågan är bara om vi skulle kunna sluta upp med flygresor helt och hållet i dag. Det är ju inte bara för nöjes skull vi reser.

Dock kan man se till det faktum att det bland annat utvecklas elbilar och elbussar för att skapa miljövänliga alternativ. Förhoppningsvis kan vi se något liknande när det gäller flygplan inom den kommande framtiden. Att man lyckas skapa ett miljövänligt bränsle som minimerar konsekvenserna på miljön vid flygresor.

Till och från flygplatsen

Även om själva flygresan i sig är en miljöbov kan du i alla fall välja ett mer grönt alternativ när du fortfarande befinner dig på marken och skall ta dig till och från flygplatsen. Det kan du bland annat göra genom att åka med miljövänliga bussar.

I Sverige är Arlanda den största flygplatsen och här visats mängder av människor varje dag. Det finns nämligen olika sätt. Du kan välja buss, tåg eller bil. Men det brukar vara smidigast att välja bort sin egen bil för att slippa betala en dyr långtidsparkering på flygplatsens område.

Air Shuttle är en snabb, billig och miljövänlig flygbuss som innebär ett enkelt sätt att komma till och från flygplatsen. På hemsidan kan du läsa mer om turerna, hållplatser och tider. Du kan även köpa dina biljetter i förväg om du vill vara på den säkra sidan och ha allting i ordning då du går hemifrån för att åka iväg.

Ta det lugnt

De som reser mycket för att det är deras stora intresse eller de som reser mycket i jobbet har förmodligen full koll på hur det går till på en flygplats. Men de som däremot inte är helt bekanta eller särskilt vana vid hur man beter sig och hittar på en flygplats kan kanske känna en mindre stress inombords. Hur ska man hitta, kommer jag i tid och så vidare kan vara några av frågorna man ställer till sig själv. Då blir det säkert inte heller bättre nu när Arlanda växer.

Men istället för att stressa upp dig i onödan kan du faktiskt andas ut. Det är nämligen inte så svårt att hitta rätt på flygplatsen. Dock kan du passa på att komma dit i god tid innan planet lyfter. Skulle du nu råka komma till fel gate kan du snabbt och lätt förflytta dig utan att få andan i halsen. Dessutom finns det alltid personal på plats du kan fråga om du vill vara på den säkra sidan.

De flesta flygplatser är uppbyggda på mer eller mindre samma sätt och det finns kartor och informationscentraler i princip överallt. Det är bättre att försöka hålla sig lugn och passa på att strosa i de olika butikerna och kanske till och med dricka en kopp kaffe någonstans eller äta något gott innan flyget går. Den gången du väl ska stressa är så klart om flyget råkar bli försenat och du ska hoppa på ett nytt flyg därefter. Men även då brukar det självklart finnas personal som hjälper till för att alla resenärer ska komma dit de ska på ett smidigt sätt.