Barn i skolan

Varje dag passerar tusentals barn skolkorridorer och lekplatser. De har behov av rätt utrustning och bra kläder. Samtidigt deltar många i andra aktiviteter på eftermiddagar och helger. För att barnen inte ska förlora värdefulla ägodelar kan det vara en bra ide’ att märka barnkläder.

MU65-BarnryggsäckarDet är ganska vanligt med barnryggsäckar idag, och det är något positivt. Att bära på ryggen ger mer stabilitet och sliter mindre på barnens ömtåliga kroppar. Samtidigt kan man få plats med det mesta, vare sig det handlar om skola eller träning. Det gäller att välja en som passar barnets storlek och styrka. Den ska inte vara för stor, då har man en tendens att lägga för mycket saker i den. Samtidigt kan det vara bra att ha en som är stor nog så man slipper bära på flera påsar eller väskor.

När man ändå tar sig en kväll för att märka barnkläder kan man ta sig an familjens barnryggsäckar också. Ibland har flera barn likadana väskor, speciellt om det är ett populärt märke. Genom att sätta en liten lapp på ett diskret ställe kan man förhindra att de tar fel ryggsäck. Det gör det också svårare att stjäla kläder eller barnryggsäckar, eftersom det är lätt att bevisa vem den tillhör.

Det finns olika sätt att märka barnkläder på. Man kan köpa färdigtryckta namnlappar, som man antingen syr fast i kläderna eller stryker fast. En del namnband är riktigt fina, med dekorationer och färgglada fonter. Om man vill vara riktigt petig kan man matcha namnband och barnryggsäckar. Det kan vara häftigt för barnen att ha en matchande färg. Andra satsar på en hel rulle med band med familjens efternamn som man kan använda till allas kläder och väskor. Många passar på att sätta en lapp i sina egna saker när man ändå ska märka barnkläder.

Det underlättar för både barn och personal när alla kläder är märkta. Många barn tycker också om att sätta något personligt på sin ryggsäck, som en nyckelring eller annat. Detta gör det ännu lättare att känna igen den redan på avstånd. Det är ganska vanligt att man kastar sina väskor i en stor hög när det är match eller något annat på gång. En liten figur på en nyckelring kan synas i detta berg av ryggsäckar. Sedan är det bara för barnet att kasta ner allt i väskan och ta sig hem. Allt på ett ställe underlättar för alla involverade.