Drömmen om livet som proffs

Alla har drömmar, och en del lyckas uppfylla dem. Sedan finns det drömmar som bara är sköna att ha, du behöver inte se dem bli en verklighet. Du kanske beundrar Formula 1 förarna och önskar du kunde köra som dem. Men det är inte mycket mer än en dröm. Eller så kanske du tycker det skulle vara roligt att bli professionell gitarrist. En annan dröm som de flesta inte ens kommer i närheten av.

Men drömmar har sin plats, för de hjälper dig komma underfund med vad du tycker om. Du kanske inte blir racerförare, men kan ta körkort och skaffa en bra bil. Drömmen om att spela gitarr kan uppfyllas, om än på lite lugnare skala. Det finns ofta en gyllene medelväg där du kan syssla med sådant du tycker är roligt, om inte annat på din fritid.

Skickliga amatörer kommer långt

Bara för att du inte satsar på en karriär som proffs innebär ju inte att du inte är duktig. Du kanske kan dina saker, men väljer att jobba med annat. Ofta är det inte så lätt att lyckas inom vissa branscher. Det krävs mer än bara talang. Musiker, till exempel, kan vem som helst vara. Du kan med fördel spela så mycket du vill när du är ledig, utan att tjäna pengar på det. När du behöver en klon pedal av god kvalitet.

Eller så kan du spela för pengar, ta gig där du får betalt. Det behöver inte vara så avancerat för att du ska känna tillfredsställelse. Många restauranger tycker om att ha lite bakgrundsmusik, speciellt på sommaren när folk spiller ut på gatan. Bröllop och liknande tillställningar är ett annat tillfälle då du kan få uppdrag. Att spela för en publik kan vara riktigt roligt, ger dig en extra kick till att öva. En del föredrar digitala gitarrpedaler.

Fortsätt med dina drömmar

Det är bra att drömma, att vilja komma någonstans. Samtidigt kan det vara positivt att få jobba sig fram. Även på jobbmarknaden är det många som börjat nerifrån så att säga, och sedan strävat efter den nivå de befinner sig på idag. Samtidigt som de drömmer om någonting annat. VD som gärna skulle vilja spela gitarr.

Så ge inte upp dina drömmar. Och se om du kan göra något mer för att uppfylla dem. Om det är musik som är ditt intresse kan du satsa på bra utrustning. Skaffa dig ett instrument av god kvalitet och boka in lektioner. Gör en ansträngning att komma vidare med dina drömmar. Det viktigaste är inte målet, utan vägen dit. Du kan ha bra mycket roligt medan du strävar framåt.