En säkrare arbetsplats

Många yrken idag är utsatta för rånförsök och stöld. Det kan vara mataffärer, växelkontor eller vilka som helst andra arbetsplatser där man hanterar pengar. En arbetsgivare kan göra en hel del för att skydda sina anställda och samtidigt undvika att förlora pengar.

MA96-nyckelknippaI många affärer idag för man direkt ner större sedlar i ett deponeringsskåp. De anställda har bara en lite mindre kassa tillgänglig för växel, och inte ens det i vissa fall. Maskinen tar hand om allt, vilket gör dem till ett mindre önskvärt objekt för rån. Detta skapar en tryggare arbetsmiljö, speciellt i områden där det finns mycket kriminalitet.

Även om ett deponeringsskåp kostar en slant är det en mycket vis investering. Har man mycket pengar i cirkulation under dagen kan ett rån skapa stora problem. Förutom de psykiska verkningarna på personalen, med sjukskrivningar och liknande har man även de ekonomiska konsekvenserna. Försäkringspremier som går upp, om man överhuvudtaget får ut något på försäkringen. Det kan ta lång tid innan allt är utrett.

Det är därför ett bra supplement till den vanliga försäkringen att ha ett deponeringsskåp. Man kan också behöva ett bra nyckelskåp. Har man många nycklar som går till hela byggnaden, med de olika värdesaker som finns överallt, måste man skydda dem väl. Vissa nyckelskåp har plats för flera hundra nyckelknippor. Under natten låser man in dem för att sedan ge dem till de respektive anställda varje morgon. Även här kan det löna sig att välja ett skåp som är godkänt av försäkringsbolagen.

Många stölder sker när det inte är någon på plats under en längre tid. Har man alarm installerat kan det hjälpa mycket, men ett nyckelskåp ger dubbelt skydd. Man kan även förvara vissa andra värdeföremål i ett nyckelskåp, så det räcker med ett skåp. Även ett antal deponeringsskåp har plats för andra saker. En låda förvarar pengarna, de kan ingen utom en speciell ansvarig komma åt. Men de andra lådorna kan man också använda till förvaring av vissa värdesaker, och de öppnas med fördröjda kodlås. Denna är förinställd och de anställda kan inte komma in i lådorna om de inte respekterar denna fördröjningstid. Ett bra skydd mot rån och impulsiva stölder.

Vilken storlek man än har på sitt kontor eller affär vill man skapa en trygg och säker arbetsplats. Annars riskerar man att förlora bra personal, villket i sin tur påverkar affärerna. Genom att investera i ett bra deponeringsskåp och nyckelskåp kan man minska riskerna för detta, samt ha en extra liten garanti mot stöld.