Fakta om Per Lennartson

Han har kallats för trevlig, tillmötesgående och påläst. I tillägg har han en ypperlig hand med hästar. Trots sin relativt unga ålder har han många vinster och framgångar bakom sig.

MA32-ridtävlingEn del journalister kallar Per Lennartson för den perfekta hästmannen, av olika skäl. Han har defintivt ett artigt och bemötande sätt att hantera pressen.Svarar utförligt på alla frågor, ger detaljerad information om balansförändringar och formstatus när det kommer till hans starthästar. Han är nästan 50 år gammal och har en A1 proffslicens för både träning och körning.

För det mesta kör Per Lennartson sina egna hästar och även här har han visat att han är någon att räkna med. Han är känd för att vara en mycket bra kusk i de flesta moment av ett lopp. Många anser att han blev ett snäpp bättre för ett par år sedan, hans utstrålning av självkänsla blev ännu mer markant och man kunde se det i resultaten. Med över 100 årssegrar under sitt bälte har han all anledning att känna sig nöjd och stolt. Som tur är har inte detta hindrat honom från att gå vidare och utveckla sig själv ännu mer.

Per Lennartson har en fin gård strax utanför Eskilstuna där han tränar ett hundratal hästar. Hans metoder är kända för att fungera, han brukar kunna få igång de mest tröga hästar som andra tränare inte lyckats motivera. Allt detta är naturligtvis ett resultat av flera års hårt arbete med att komma underfund med de rätta metoderna. Nu ser han fina resultat av all den möda han lagt ner på sin verksamhet. I 2011 års Elitlopp hade han två hästar, helt klart en fin framgång.

Handeln med hästar och trav är stor. År 2012 blev Per Lennartson nominerad av Dagens Industri till en av årets ”Gaseller”, en utmärkelse som ges till snabbt växande företag. En faktor som man måste uppfylla är att man har fördubblat sin omsättning när man jämför det första och det senaste räkenskapsåret. En annan är att företaget ska ha minst 10 anställda och en omsättning som överstiger 10 miljoner.

Samtidigt är det cirkulation av hästar för träning. Under det senaste året har Stall Per Lennartson blivit av med tre hästar från sitt stall, bland annat fjolårets Oaksfyra. Men det kommer helt säkert att komma nya hästar för träning, branschen är sådan. Med sitt goda rykte och fina gård har Per Lennartson det som krävs för att fortsätta som en av landets bästa tränare.