Hygien och sporttillbehör

En viktig del av träningen är hygien. Att ta hand om sitt utrustning och sin kropp är en viktig faktor för att förhindra skador och infektioner. 

Pistolskytte och hygien

Pistolskytte är en allt mer populär form av sport- och fritidsaktivitet. Vid köp av luftpistoler för de över 18 år det bra att tänka på att det är en 18-årsgräns på att köpa dessa produkter och id-handlingar kommer att behöva visas. Detta är för att säkerställa att luftpistolen används på ett ansvarsfullt sätt.

Luftpistoler är ofta utsatta för fukt och smuts från användning och kontakt med andra användare. För att förhindra spridning av sjukdomar och infektioner är det viktigt att rengöra pistolen regelbundet. Torka av den med en fuktig trasa efter varje användning, och använd en desinfektionsspray på ytor som ofta rör vid huden, som handtaget och avtryckaren.

Padel och hygien

Padel är en utmärkt form av motion, där du förbättrar din kondition, koordination och rörelseförmåga. Det är en form av tennis som spelas på en mindre bana med lägre nät och ljuddämpande väggar där du spela med vänner och familj eller deltar i turneringar och matcher. 

Ta hand om din padelutrustning

Padelutrustning, inklusive padelracketar och bollar, samlar ofta på sig smuts och bakterier från användning och kontakt med andra spelare. Det är viktigt att rengöra utrustningen regelbundet för att förhindra spridning av sjukdomar och infektioner. Rengör racketarna med en mild tvål och vatten, och torka dem sedan noga. För att förhindra bakterietillväxt kan det vara bra att använda en desinfektionsspray på racketarna.

Löpning och hygien

Löpning är en enkel och effektiv form av fysisk aktivitet som kan utföras nästan var som helst och kräver egentligen bara ett par bra skor. Löpning har många hälsofördelar och är också en social och inkluderande sport, där du kan delta i lopp och tävlingar tillsammans med andra löpare eller utmana dig själv att nå nya prestationer

Löparskor samlar ofta på sig fukt och smuts från löpning och träning, så det är viktigt att rengöra dem regelbundet. Torka av skorna med en fuktig trasa efter varje användning, och låt dem sedan torka naturligt. För att förhindra bakterietillväxt kan det vara bra att använda en desinfektionsspray på innersulan.