Inspireras till barnens rum

Det är mycket som förändras i livet då man får barn. Inte bara vardagen utan även hemmets inredning. Trots att barnen helst lägger leksaker överallt behöver de ett rum som är deras också där de kan sova, leka och göra läxor.

39-4-barn-inredning-barnsängAtt inreda ett rum till ett barn är det nog många som anser lätt som en plätt. Men faktum är att det lätt kan hända att fantasin tryter när du väl står där i dörren och har ett vitt ark framför dig. Var ska du börja någonstans? Det är inte helt enkelt med andra ord. Därför är det en god idé att sätta sig ner och gå igenom hur resultatet ska se ut och arbeta efter den skissen. Ska rummet till exempel bygga på ett visst tema i färger eller någon sagofigur? Eller ska det vara en viss färgskala?

Praktiska möbler

Inredning ligger både i möbler och detaljer. Just detaljer är i princip alltid enkelt att byta ut allt eftersom barnet växer och det behöver inte heller vara så dyrt. Möbler däremot kan väljas med lite mer eftertanke. Kanske letar du efter en sådan här barnsäng som skulle kunna bli en mysig sovplats?

Sedan behöver inte alla möbler vara nya heller. Du kan skapa ett riktigt personlig barnrum genom att fynda på loppis och second hand och sedan göra om möblerna. Lite ny färg brukar göra underverk! Men en säng är som sagt alltid bra att lägga lite pengar på. Gärna en sådan som kan ”växa” med barnen. Likaså är det bra att köpa en neutral och relativt stor garderob som också får följa med upp i åren.

Hitta fler idéer

Om du känner att du har kört fast kan du alltid ge dig ut på nätet för att klura på nya idéer för hur du ska gå till väga. Den här bloggen ger bra inspiration om bland annat barnrumsinredning som kan komma väl till pass för dig som går och funderar på om du skulle ge ditt barns rum en välbehövlig uppfräschning för lekäventyr.