Ordentligt utförd flyttstädning

Att flytta är ett enormt arbete. Man måste packa alla saker, transportera dem, skicka in adressändring och hålla reda på tusen andra saker. I tillägg måste man se till att huset är rent innan man flyttar. Det lättaste är därför att beställa flyttstäd i Linköping, så man slipper tänka på det själv.

MA138-städaDet finns många firmor som sysslar med flyttstäd i Linköping, men alla arbetar inte på samma sätt. Man måste därför fråga och ha det klart för sig vad det egentligen är som ingår. En del städar själva huset, men fönsterputs ingår inte. Andra ger garanti för att den nya ägaren kan få eventuella klagomål åtgärdade utan kostnad. Alla sådana här mindre saker kan kosta ganska mycket till slut, så det bästa är att kontrollera det innan man skriver kontrakt.

Många tycker att det blir dyrt med flyttstäd i Linköping, och man drar sig för att beställa det. Men faktum är att det inte är en så stor kostnad som man skulle kunna tro. Det är möjligt att få RUT-avdrag för flyttstädning, vissa städföretag kan till och med göra detta avdrag direkt på fakturan. Man behöver alltså inte vänta till deklarationen för att göra avdrag för fönsterputs och andra arbeten.

Mäklarsamfundet har gett vissa riktlinjer för flyttstädning. Många firmor som utför flyttstäd i Linköping följer dessa anvisningar. Man vet alltså precis vad som kommer att städas i de olika rummen. Vanligtvis ingår fönsterputs, både in-och utvändig städning av kylskåp, garderober och andra skåp. Har man dragit ut lösa möbler städar man även bakom. Både kök och badrum får en ordentligt genomgång, inklusive ventiler och golvbrunnar.

Innan man sätter igång med flyttstäd i Linköping bör man skriva en lista på allt som är trasigt. Fönsterputs utförs till exempel inte på spruckna fönster, då risken är stor att det går sönder. Man har ofta möjlighet att kontrollera arbetet och framföra eventuella klagomål inom ett par dagar. Det är viktigt att komma ihåg att en gammal och sliten bostad inte blir som ny bara för att man städar den. Fel och brister kommer att synas, men man lämnar i alla fall efter sig ett rent hus.

Många firmor som satsar på flyttstäd i Linköping kan även hjälpa till med arbetet innan. Man behöver ofta röja vinden och forsla bort sopor och annat man inte vill ta med i flytten. Genom att göra allt genom städfirman kan man ofta få ett bra pris.