Resa med företaget på ett smart sätt

Alla som någon gång arbetat inom affärsvärlden vet vikten av att nätverka och skapa nya kontakter och möjligheter utanför platsen där man började sin verksamhet. Kanske handlar det om att resa för att träffa nya kunder, hitta en bra tillverkare för någon av ens produkter eller för att öppna ett nytt kontor. Nätverkande kan göras på många sätt men kräver ofta en resa med företaget.

Det debatteras ofta vilket som är det bästa sättet att r709-4-resa-med-företaget-på-ett-smart-sättesa när man åker i tjänsten. För vissa handlar det om tåget medan andra förespråkar flyg eller bil. Det som avgör vad som är bäst beror naturligtvis på en mängd olika faktorer. Kanske är det dock inte så konstigt att många fortfarande väljer flyg för att resa med företaget.

Fördelar med att flyga i tjänsten

  • Det går tveklöst snabbast att flyga om man jämför med att till exempel ta bilen eller tåget.
  • Det går ofta bra att ta sig långa distanser över bara en dag vilket i slutändan innebär att företaget sparar pengar på att slippa betala för hotellkostnader och middagar. Dessutom slipper den som reser vara borta från en eventuell familj mer än nödvändigt.
  • Det är smidigt då man faktiskt kan jobba en del på vägen till skillnad från när man kör bil själv. Det går till och med fint att hålla möten på en flygplats då de större flygplatserna idag ofta erbjuder konferensmöjligheter.

Vi bor i ett avlångt land och det händer ofta att man måste ta sig från en stad till en annan för att göra affärer. Bor du i Mellansverige och skall flyga till västkusten – flyg Halmstad Stockholm med Sparrow Aviation och ta dig snabbt och enkelt till din destination. Från Halmstad går det utmärkt att smidigt resa vidare dit du är på väg.

Världen ”krymper” och vi lever idag i en tid då Europa ligger närmare än någonsin. Detta gäller även när vi gör affärer och många människor reser varje vecka till andra länder för att nätverka. På väg till storstaden Berlin – med Sparrow Aviation kan du enkelt ta flyget från Halmstad till Berlin och hem igen.

Tänk på detta när du skall boka flygresa online

  • Att resa med företaget innebär för de allra flesta att det är ens arbetsgivare som står för kostnaden för biljetten. Ofta är det dock upp till den anställde att boka flygresan själv och det är då viktigt att man ser till att få ett ordentligt kvitto som man kan bifoga till arbetsgivaren för att få reseersättning.
  • Se till att du förstår vilken budget du har för din flygresa. På så vis undviker du att få en obehaglig överraskning om det är arbetsgivaren som skall stå för resan men då du överskridit en viss budget låter dig stå för en del av den själv. Om det är du som betalar för din resa gör en bra budgetöversikt att du slipper skuldsätta dig i onödan.
  • Tidpunkt för din resa. Ofta – men inte alltid – är det billigare att resa tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Om ditt schema tillåter dig detta kan det därför spara er många hundralappar att boka flyg till då istället.
  • Håll utkik efter erbjudanden och rabatter! Flygbolagen har med jämna mellanrum olika erbjudanden på resor. Dessutom kan man som van resenär som åker ofta även få rabatter i så kallade lojalitetsprogram. Det enklaste sättet att veta vad som gäller på det flygbolag du vill resa med är att kontrollera det direkt med dem.
  • Kontrollera gärna flygbolaget du vill resa med genom en enkel sökning på nätet. På detta sätt kan du få reda på hur tidigare kunder upplevt sin resa. Väl värt din tid eftersom du kan spara både tid och pengar genom att undvika att boka din resa med ett oseriöst företag.
  • Sist men inte minst – se till att du förstår avtalet som gäller för den biljett du bokar. Ingen vill få dåliga nyheter kring vad som gäller om du mot förmodan skulle vara missnöjd med resan eller av någon anledning inte kunna åka på resan alls. Kom alltså ihåg att läsa det finstilta innan du klickar på knappen för ”betala” eller ”köp”.

Det finns idag alla möjligheter för resenärer att resa smart och spara både tid och pengar på att välja resa med omsorg. Viktigast när du åker på en resa med företaget är att resultatet av resan blir en investering och smarta affärer istället för en förlust där du lagt tid och pengar på att resa – helt i onödan.

Vare sig man reser långt eller endast en kortare bit är det roligt att få möjlighet att resa med företaget – det tycker de allra flesta som väljer att göra det. Så njut av din tid på flyget, tåget eller i bilen. Den kan trots allt göras till en tid bara för dig.