Skapa en inkomst med hantverk

Silversmide är en urgammal tradition som fortfarande lever vidare, och blomstrar. Det finns ett stort antal kurser, på olika nivåer, och även lite längre utbildningar. När man väl lärt sig grunderna kan man gå vidare och börja skapa. Många har använt sina kunskaper för att starta ett litet företag.

MA201-silverarmbandTack vare internet har det blivit mycket lättare att kunna sälja silversmide i Stockholm City. Man behöver inte betala för en dyr lokal, och inte heller anställa någon för att sälja varorna. Istället kan man lugnt behålla sitt dagjobb, i alla fall i början, och komma igång sakta men säkert. Det kostar inte så mycket pengar att starta upp en nätbutik, speciellt inte jämfört med en vanlig butik.

När man börjar med silversmide får man lära sig grunderna. Det kan ta lite tid att verkligen lära känna materialet. Silver är mjukt och formbart, vilket gör det till en perfekt metall för smide. Det är inte giftigt och rostar inte heller. Vanligtvis säljs det som tråd eller plåt. Men man kan också få gjutsilver eller silverlera. Allt beror på hur man tycker om att arbeta och vad man vill skapa.

Många som satsar på silversmide i Stockholm City som en inkomst säljer smycken. Örhängen, halsband, ringar- man kan göra allt med silver. Det finns också ett stort antal tillbehör man kan använda för att skapa vackra smycken och hårdekorationer. Själva basen är gjord av en lite hårdare metall, men utsidan silverpläterad. Man kan sedan fästa silverdekorationen på till exempel basbroschen, hårnålen eller berlockhänget för ett komplett smycke. Detta gör smycket mer hållbart och användbart.

Andra föredrar att göra så kallade corpus i silver, detta är lite större föremål. En del tillverkar bruksföremål, som koppar och skålar. Många konstnärer använder sig av silver för att skapa abstrakta föremål. Man kan blanda olika tekniker och former av silver, för att få fram något helt nytt. Vill man inte sälja dem direkt kan man först pröva på att ställa ut dem.

Silversmide i Stockholm City har stora möjligheter, man kan verkligen skapa något unikt. Det är inte lätt att göra två identiska silverföremål, även om man försöker. Därför är det ett hantverk med plats för personliga utmaningar och kreativitet. Man kan växa i sin kunskap om silver och låta fantasin få fritt spelrum. När man sedan kan leva på silversmide i Stockholm City har man verkligen skapat en inkomst av ett vackert hantverk.