Varför de samlar in data från Office 365

De flesta har Office-paketet installerat på sina datorer. Word, PowerPoint och Excel används av miljontals personer varje dag. De är enkla att lära sig och med bara lite kunskap kan du göra bra mycket. För att verkligen utnyttja dem fullt ut kan du behöva ta en kurs. För dessa applikationer har bra mycket att erbjuda. Vad inte alla känner till är dock att det samlas in data från Office 365. 

Det finns många historier och teorier om konspirationer på högre eller lägre nivå. Men fakta visar att både regeringar och företag har en hel del information om individer. Du lämnar spår efter dig vart du än går. Det räcker med att boka en biljett så har du redan gett ut en hel del fakta om dig själv. Och det gör ju ingenting om du bara är en helt vanlig privatperson som inte har något att dölja. Det är klart att du kanske vill vara lite försiktig, för det som är privat bör ju förbli sådant. 

Lär dig hantera datorerna korrekt

Det finns så mycket du kan göra med en dator, mobiltelefon eller andra elektroniska enheter. De är fantastiska redskap som kan göra stor skillnad för dig varje dag. Så gott som alla behöver kunna datorer idag. Du klarar dig inte utan dem även om du inte driver ett kontor utan är en helt vanlig hantverkare. Med en hemsida så kommer du så mycket längre. Och ofta så är det flera bra saker som du kan göra med Office-paketet. Ta dig en titt på Aktivs onlineutbildningar

För de som jobbar med presentationer och redovisningar är det ännu viktigare att kunna använda dessa redskap. Du kan gå från en medelmåttig presentation till en helt fantastisk med bara några få klick med musen. Eller i alla fall något liknande. Helt klart så har dessa applikationer så mycket mer att erbjuda än de flesta har en aning om. Ta en utbildning Powerpoint så du kan utnyttja det maximalt. Det är nämligen ett slöseri att ha bra verktyg och inte veta hur du ska använda dem fullt ut. Det kan ge ditt företag ett lyft och en skjuts i rätt riktning. Det där lilla extra som gör att du klarar dig riktigt bra i konkurrensen om kunderna. 

Microsofts stora inflytande

Mycket av det som sker i världen är inte så väl känt. Du kan naturligtvis ta reda på flera olika saker, speciellt om du är intresserad av dem. Men en hel del sker bakom kulisserna. Många inser till exempel inte hur stort Microsoft är. Det har alltid funnits där, känns det som. Kanske inte för de som är över 50, men alla andra har mer eller mindre vuxit upp med Microsoft. De har fortsatt att utvecklas och utvidgas inom sitt område, och idag är det ett starkt och inflytelserikt företag. Då och då läser du om dem i tidningen, att de gjort ytterligare ett uppköp. Privata Affärer skriver om spelförsäljning och Microsoft. 

Det gör att de har en fot överallt, vilket du också kan förvänta dig av en sådan datajätte. En fördel för deras användare eftersom alla känner till applikationerna. Det är inte så svårt att hitta experter som tagit sig vidare och lärt sig så gott som allt det finns att veta. Ofta är det ju dessa individer som sedan håller kurser för andra så att du kan förkovra dig och gå framåt. Om du kan Microsofts program så klarar du dig så gott som överallt. 

Dela med dig av ditt privatliv

De allra flesta tänker inte närmare på vad de gör på nätet. Det är cookies och andra smulor som lämnas lite varstans. Allting som du gör online registreras dock och internet glömmer aldrig. Ibland kan det vara till din fördel. Du kan relativt lätt få tillbaka information som du tappat bort, för någonstans finns den. Samtidigt kan det kännas lite ruskigt att någon vet så mycket om dina vanor och tycken. Även om det är en automatisk sökmotor. Office 365 används för att samla in data. 

För att skydda dig mot intrång kan du ta vissa steg. Till att börja med ska du ha ett bra lösenord för alla dina aktiviteter. Glöm barnens födelsedatum och andra uppenbara nycklar till din information. Skapa starka lösenord och byt dem regelbundet. Det säger sig självt att du också ska ha ett virusprogram av god kvalitet. Ju mer privat du vill vara desto fler funktioner bör det ha. Klicka inte heller var som helst, för en del sajter är gjorda för att skicka virus eller liknande till din dator. 

Storebror ser dig

Det är klart att det inte alltid är helt fel att samla in data. När du letar efter något speciellt är det ganska skönt att det kommer upp av sig självt. Datorn vet vilken smak du har när det kommer till kläder eller möbler, så du får den reklam som kanske kan intressera dig. Allt är inte av ondo när det kommer till denna form av spionage. 

Microsoft och liknande företag samlar ofta in data för att kunna förbättra sig. De ser vad brukarna använder mest och hur de jobbar. Det som många har klagat på är att det inte alltid finns ett alternativ för den som vill vara extra privat. Därför har flera stora företag nu ändrat på det så att du kan välja att vara synlig eller inte. Storebror kan bara se dig om du ger honom tillstånd.