Anvӓnda sommaren till något trevligt

Sommarlovet ӓr långt och det finns mycket man kan gӧra fӧr att utnyttja det till max. Naturligtvis kan det vara skӧnt med sol och bad, men det finns andra roliga saker man kan ha fӧr sig också. En del vӓljer att ta sommarkurser av olika slag, speciellt då inom områden som man trivs med och vill utveckla lite mer.

561-4-sommarkurs-musikSommarkurser kan vara ett par veckor med silversmide, eller så reser man till fjӓllet och lӓr sig nӓverslӧjd. Andra passar på att gå lite djupare inom musik och dans, eller att lӓra sig oljemålning. Allt detta ӓr avslappnande och lӓrorikt, kunskap som kommer att berika livet och ge en stort behag. Konst och musik, och också hantverk, ӓr skapande sysselsӓttningar som man kan hålla på med livet ut.

Olika sorters musik och dans

Det finns så många olika sorters musik och dans, från en sida till den andra. Många anser att just dessa områden ӓr en mӧjlighet fӧr att uttrycka sin personlighet, att få ut den inre personligheten. Och har man passion fӧr något, eller ett djupt intresse, så kommer det helt klart att synas i det man gӧr. Lunnevads folkhögskola har sommarkurser för dig som är intresserad av musik och dans. Det ӓr helt otroligt vad man kan få med sig på dessa kurser. Eftersom de ӓr vӓl planerade hinner man med mycket trots att tiden ӓr begrӓnsad.

Att dansa och utӧva musik ger en kӓnsla av djup tillfredsstӓllelse. Att leva sig in i musiken och dansen ӓr en fantastisk upplevelse, det går nӓstan inte att beskriva. Alla har sina egna favoriter, från klassiskt till rock eller rap. Balett, streetdance, modern eller traditionell- det finns något som passar alla sorter och intressen. Idag har många av de så kallade moderna danserna blivit helt accepterade och ӓr en del av skolor och kurser. Emma Egelstig undervisar i streetdans på Lunnevads folkhögskola. Denna dansgren har utvecklats mycket de senaste åren och framfӧr allt då i USA. Dӓrfӧr åker många svenskar dit fӧr att fӧrdjupa sig och verkligen få med sig hela kulturen runt omkring. Vilket sedan ӓr en mycket bra bas fӧr att lӓra ut denna dansform till andra.

Utnyttja den skӧna sommaren

Sommaren ӓr lång, speciellt om man har sommarlov, och man kan hinna med en hel del. Genom att utnyttja den vӓl kommer man att komma igång igen till hӧsten med trevliga erfarenheter och nya kunskaper i bagaget. Att hålla på med musik och dans ger mer energi och vilja att sӓtta igång igen. Och det man lӓrt sig på dessa kurser fӧrsvinner ju inte heller. Många upptӓcker att de har en lӓggning fӧr vissa grenar inom musiken och vӓljer att fortsӓtta med dessa. En livslång glӓdje kan ha tӓnts, något man aldrig kommer att ge upp. Nӓr skola och jobb startar upp igen blir det kanske svårt att hålla på med det lika mycket, men tid finns det alltid. Eller så vӓljer man att gå in fӧr just dessa ӓmnen och studera dem på heltid. Det blir mer ӓn en hobby, utan en livsinriktning.