De bästa resetipsen 2016

Världen är stor och man riskerar inte att få slut på destinationer i första taget. Vare sig man reser ofta eller bara någon gång om året så finns det ett stort antal mer eller mindre outforskade områden runt om jordklotet, det ena mer intressant än de andra.

720-4-destination-asienNaturligtvis lockar de stora metropoliska städerna i Europa- Rom, Paris, London blir aldrig tråkiga. Har man sett de flesta sevärdheter redan så finns det nöjesliv och atmosfär som heter duga. Faktum är att runt om i Europa finns det också många fina naturupplevelser, inte minst i Storbritannien och Irland.

Långdistansdestinationer som trendar

Asien är en världsdel som har mycket att erbjuda, och där många länder inte varit öppna så länge. Politik påverkar alltid turism, och det har varit ett antal konflikter som saktat ner utvecklingen. Men nu är det fridfullt så gott som överallt, och det har lett till ett stort antal nya destinationer. Egentligen är de inte nya så tillvida att det man ser är flera tusen år gammalt, som i vissa delar av Kina. Men relativt nytt och orört för besökare, det har inte hunnit bli förstört. Klicka på länken för att boka resor till Peking med Kinaupplevelser.

Laos och Nepal är två andra intressanta länder, med både religiösa sevärdheter och en rik historia, för att inte glömma en fantastisk natur. De kan inte riktigt mäta sig med Kina, som ju samtidigt är ett mycket stort land, men ändå växande destinationer. Asien har en alldeles speciell dragning, kanske för att det är så annorlunda mot allt man är van vid hemifrån. Maten och kulturen, landskapet och den urgamla historian. Vad väntar du på? Boka din resa till Kina idag! Det är en resa man alltid kommer att minnas som något speciellt, och aldrig ångra.

Destination Asien

Med dagens paketresor- vare sig det handlar om storstad, rundresor eller sol och bad- så är det lätt att ta sig till exotiska ställen. Allt är ordnat, man behöver i princip bara checka in och luta sig tillbaka i flygstolen. Transfer, hotell, måltider, visum- det finns ingenting att oroa sig över. Många tycker att denna form av semester är skön, att slippa tänka på så mycket. Samtidigt så är det ett trevligt sätt att träffa nya människor, och för det mesta brukar det ingå någon form av kontakt med lokalbefolkningen. Med en lokal guide är det lättare att inte missa något, de kan språket och kan organisera så att allt flyter som det ska.

Ett alternativ är att hyra en bil med chaufför och åka runt på egen hand. Det gäller att välja en biluthyrning som har fräscha bilar, speciellt för säkerhetens skull. En klar fördel är att ha en chaufför som i alla fall kan lite engelska, så man kan kommunicera. Sedan är det bara att läsa på och åka iväg, det kan vara ett bra sätt att se något som speciellt intressera en.

Storstad eller rundresa?

Många som varit på en rundresa i Kina vill komma tillbaka igen, och fortsätta sin sightseeing av detta enastående land. Men även storstäderna som Beijing, Shanghai och Hongkong har mycket att erbjuda. Om man är förälskad i Kina så kanske semestern går hit under flera tillfällen. Annars är det lätt att kombinera en rundresa med några dagar i storstäderna. Det är helt otroligt vilket folkvimmel det finns här, blandat med affärsdistrikt och marknader. En värld som är helt annorlunda den man upplever på landsbygden, och ljusår iväg från en liten svensk landsort.

Och för många är detta vad de önskar med sin semester, att uppleva något som inte alls är som  hemma. Att pröva på maträtter man inte ens visste existerade och höra språknyanser som är helt främmande. Här kan du läsa om 17 tips för att göra din Asien-resa till din bästa resa. Bland de hetaste tipsen när det kommer till destinationer ligger Asien högt uppe på listan. Resor är som allt annat, det går i vågor. Ett tag var Sydamerika populärt, och det är fortfarande mycket intressant, men just nu så ligger olika asiatiska länder ganska högt uppe på listan.

Vilken destination är bäst?

Egentligen går det inte att säga att en destination är bättre än en annan, allt beror ju på vad man är ute efter. Vissa är mer populära för de är intressanta, väl planerade och med en variation av saker att se och göra. Andra resenärer återvänder till samma strand i Medelhavet år efter år, för att de vet vad de får och trivs med omgivningarna. Barnfamiljer och tågluffare har helt olika utgångspunker och förväntningar.

Därför kan det vara bra att tänka efter vad man tycker är viktigast, och jämföra denna lista med de man finner i olika forum. Världen har så mycket att erbjuda, och det är bara att välja och åka. Helt klart kommer man att återvända hem som en rikare person, det finns alltid något att lära och uppleva.