Klassiska utemöbler blir aldrig fel

När våren och sommaren sakta men säkert letar sig tillbaka till Sverige är det många som har längtat. Solen och värmen får de flesta att tina upp och i samband med det börjar de flesta röja loss i sina förråd, garage och trädgårdar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under våren har du tid på dig att förbereda din trädgård inför sommaren så att du verkligen kan njuta av din gröna matta och dina vackra och väldoftande blommor. Sedan är så det så klart inte dumt att ha en trevlig uteplats där du kan avnjuta grillkvällar med familjen och goda vänner. Har du en stor trädgård kanske du till och med kan skapa en oas med sköna solstolar. Det passar kanske särskilt bra om du har en pool men även annars kan det vara trevligt. Passa på att slappa i solen och läsa en god bok.

Förberedelser

I samband med att du börjar dona på hemmaplan så inser du kanske att dina utemöbler eller utomhusstolar liksom har gjort sitt. De är lite sneda och har tappat sin forna glans. Det är helt enkelt dags för något nytt och fräscht att inta uteplatsen.

Då finns det som bekant en hel del olika utemöbler att välja mellan hos olika butiker. Det finns så många olika stilar, färger och kombinationer med utemöbler. Man blir nästan lite snurrig. Och så ska du välja någonting som är både hållbart och snyggt så att du kan ha glädje av dina nya utemöbler under flera år framöver. Om du skulle vilja få tips på några populära stolar från Stockamollan.eu är:

  • Officers lounge stol – vit
  • Officers lounge stol – teak

trevliga modeller. Stockmöllan är nämligen en väldigt populär möbeltillverkare när det gäller just utemöbler. De erbjuder det mesta du kan tänka dig. Detta är ett märke med anor från långt tillbaka – ända sedan 1920-talet till och med. Och redan under 1960-talet hade Stockamöllans utestolar intagit klassikerstatus. Med andra ord passar dessa utemöbler perfekt om du gillar en klassisk stil och dessutom är intresserad av design. Möblerna är nämligen ganska dyra men du kan räkna med att du får ha dem i fint skick under en lång tid framöver. För att se alla utomhusstolar från Stockamollan.eu, klicka här.

Ta hand om möblerna

I och med att dina utemöbler står utomhus under våren och sommaren så får du räkna med att de står ut med mycket. Det är nämligen inte bara att de används frekvent av dig och de dina utan även väder och vind går ganska hårt åt utemöblerna.

Solens strålar är som bekant väldigt starka liksom regnet piskar ordentligt. Alltså är det inte någon dum idé att ta hand om möblerna ordentligt och försöka sköta om dem. Då kommer de att hålla längre också. Är det trämöbler som du har ute brukar må bra av att bli behandlade för att stå emot mer. Och när hösten närmare sig och vädret börjar bli ruggigt och grillkvällarna är räknade kan det vara dags att släpa in möblerna så att de får stå inomhus. Genom små enkla medel kan du alltså öka livslängden på dina utemöbler.

I dag finns det också utemöbler i en rad olika träsorter och material. Därmed kräver de olika behandling för att de ska hålla ordentligt. Och om du vill ha matnyttiga tips finns det en hel del att finna. Så här sköter du om dina utemöbler på bästa sätt om man frågar ett proffs som är i branschen för utemöbler.

När utemöblerna väl är på plats är det bara att invänta den efterlängtade sommaren så att de kan invigas och att härliga sommardagar ska kunna spenderas ute i det fria. Kanske kan du också passa på att kosta på dig nya snygga dynor så att möblemanget verkligen blir fullbordat. Glöm inte att köpa en låda där dynorna kan förvaras då ni inte använder dem. På så sätt kan ni ha glädje av dessa också under flera år framöver utan att de bleks i onödan av solens starka strålar.