Saker att göra i Stockholm för alla

Stockholm är en vacker stad med massor att göra. Nästan oavsett hur gammal man är och vilka intressen man har kan man enkelt spendera timmar eller dagar med att upptäcka nya platser eller njuta av gamla. Dessutom finns ett stort antal fantastiska restauranger som bjuder på mat från all världens hörn. Det är helt enkelt lätt att njuta av Stockholm.

770-4-saker-att-gora-i-stockholm-for-allaAtt gå på restaurang är ett nöje i sin enklaste form. Man får möjlighet att umgås med människor man tycker om, äter god mat och framför allt – slipper att diska efteråt! Ett besök på en restaurang med jämna mellanrum är därför något som såväl lokalbor i en stad som turister ägnar sig åt.

Vilken restaurang man skall välja beror naturligtvis helt på vad man önskar äta. Mister French är en bra fiskrestaurang i Stockholm med ett fint läge, precis vid vattnet och passar såklart bra för den som gillar fisk. Läget gör den dessutom perfekt för den som vill njuta av en vacker vy samtidigt som de äter. Den här restaurangen är inriktad på fransk brasseriemat och har fått många fina recensioner både i media och av gäster som tidigare ätit där.

Tips på hur man skall välja en restaurang som passar

  • Vilka tillhör sällskapet som skall gå ut och äta? Är det familj eller kanske affärsbekanta? Finns barn med i gruppen bör det helt klart vara en barnvänlig restaurang – kanske med en lekhörna – medan en affärsmiddag utan tvekan bör ske på en mer klassisk restaurang.
  • Hur mycket vill ni spendera och har ni råd med det ni tänkt er? Det finns inget värre än att besöka en restaurang, få in menyn och sedan inse att allt kostar mycket mer än man tänkt sig och genom att göra upp en budget i förväg blir det därför lättare att faktiskt välja restaurang.
  • Hur tar alla sig till restaurangen? Är det bäst att välja en som ligger centralt eller bor alla i samma område och skulle därför ha nytta av om restaurangen låg runt hörnet? Att se till att alla har samma möjligheter att ta sig hem utan alltför stora problem är nyckeln till en trevlig kväll.
  • Allergier och önskningar. Har någon en allergi eller är en eller flera personer i sällskapet vegetarianer? Se till att alla har möjlighet att faktiskt få äta på den restaurang ni väljer – annars kan kvällen bli misslyckad.

Den som letar efter saker att göra i Stockholm kan med fördel söka online efter tips. Dessutom skadar det aldrig att fråga vänner och bekanta om råd – kanske får man en upplevelse man inte räknat med! Här nedan finner du flera tips.

Hur man hittar saker att göra i Stockholm

  • Sök online! Här finns massor med sajter dedikerade till just detta ämne och du hittar alltid uppdaterad information vare sig det är i bloggar eller på stadens officiella turistsajt. Dessutom är det smart att ta några minuter extra för just denna punkt då du ofta också hittar recensioner av inte bara lyckade besök på olika platser och turistmål utan även sådana som var mindre roliga. Det kan helt enkelt spara dig både tid och pengar att söka inspiration på nätet.
  • Läs tidningen! Kan tyckas gammaldags i denna moderna tidsålder men faktum är att det finns massor med annonser om vad som är på gång i staden varje dag. Välj en av de stora dagstidningarna så har du störst chans att hitta spännande alternativ.
  • Gå in på turistbyrån! De som jobbar där kan mer än beskriva vägen till en plats du vill ta dig till – använd deras expertis om sin/er stad. Allt de behöver veta är vad det är du söker.
  • Titta inte bara efter saker inomhus utan även ute i friska luften! Stockholm är på många sätt den perfekta staden att upptäcka utomhus och har en mängd attraktioner för just detta ändamål. Det är ju trots allt en stad byggd på vatten.

Många turister oroar sig för att storstäder inte är en plats dit man bör ta med barn på semester. Detta är dock inte ett problem för den familj som reser med barn till Sveriges huvudstad. Här kan man hitta mängder av aktiviteter som passar barn i alla åldrar – plus deras föräldrar – och det allra mesta till mycket överkomliga priser.

Det finns helt enkelt massor med saker att göra i Stockholm och den som spenderar tid där ångrar sig sällan. Intresserad av att veta mer – på hemsidan Visitstockholm.com kan du hitta inspiration om saker du kan göra i Stockholm och kanske planera din nästa resa dit.

Stockholm är en multikulturell stad och dess invånare är stolta över att representera den. Här kan man uppleva det mesta som har med svensk och internationell kultur att göra och staden passar därför i princip alla människor – oavsett ålder, nationalitet och intressen.