Våningssängar och barnrum som inspirerar

Barnens rum är på många sätt och vis det kanske viktigaste rummet i hemmet. Det är ju trots allt så att det är här som ditt barn skall kunna leka, utvecklas, busa och så självklart vila om natten. Att ditt barn skall kunna känna sig tryggt här är nyckeln till det ultimata barnrummet.

658-4-våningssangar-och-barnrum-som-inspirerarEn av de viktigaste frågorna när föräldrar inreder barnrum är hur man får ut mesta möjliga av den plats som står till förfogande. Inte sällan används ju de minsta rummen i hemmet som just barnrum och det gäller därför att hitta smarta lösningar som fungerar.

Våningssängen är en av dessa lösningar som används till barnrum över hela världen. På många sätt och vis det allra bästa sättet att lösa sängfrågan för den som har många barn. Har du däremot endast ett barn finns även här liknande lösningar som fixar utrymmet på bästa sätt – beställ en ny loftsäng från Barnmöbler.se billigt och med snabb leverans och skapa ett utrymme under sängen där ditt barn kan ha ett skrivbord eller kanske en myshörna att läsa böcker i.

Våningssängar och barnrum är för många i dagens föräldrageneration synonymt med deras egen uppväxt. I flera undersökningar är det också tydligt att våningssängar är ett praktiskt alternativ att utnyttja barnens rum och få mer lekyta i rummet och överallt kan man läsa om tips på hur man kan fixa ett riktigt bra barnrum.

Tänk på detta när du väljer barnsäng

  • Vilka är Era och barnets behov? Vill ni ha plats för att lägga er ned bredvid barnet om han eller hon vaknar om natten? Behövs en skyddande bräda så att barnet inte faller ur sängen? Genom att fundera igenom exakt vad som behövs för ert barn är chansen större att ni hittar rätt säng fortare.
  • Glöm inte madrassen! Att få sova på en skön madrass i en härlig säng är nyckeln till en god natts sömn. Så fort barnet blir lite större behöver de faktiskt en lite tjockare madrass. Tänk också på allergi – en bra madrass minskar risken för att barnet skall börja nysa.
  • Färgval. Tänk på att om ni väljer en väldigt specifik säng med en figur som barnet just nu gillar är chansen stor att den måste bytas ut så fort barnet tröttnat.
  • Genom att redan från början fundera över vilken budget man har är det lättare att välja en bra säng i rätt prisklass. Ingen bör skuldsätta sig för att kunna köpa en bra säng till sitt barn.
  • Hur länge skall barnet ha sängen? Det finns idag flera bra växasängar på marknaden som kan användas under en lång period av barnets liv.

Våningssängar och barnrum som inspirerar är det som driver föräldrar till att med jämna mellanrum förändra och förbättra i barnens rum. Marknaden för barnmöbler är idag gigantisk och fler och fler designers inser därför värdet av att ge sig in på den och designa nya, härliga och framförallt smarta möbler till det käraste man som förälder har – barnen.