Skor för både kropp och själ

Det är viktigt att vara aktiv, att motionera och hålla igång. Vare sig man tar det till tävlingsnivå eller stannar kvar som vanlig motionär, är det viktigt att ha rätt utrustning. Framför allt ska man tänka på vilka skor man använder, de kan vara skillnaden mellan njutning och smärta. Kängor för långvandringar eller speciella skor för löprundan, allt beror på vad man ska göra.

MU275-asicsAsics löparskor har länge varit ett populärt val. Själva ordet Ascis står för ”En sund själ i en sund kropp”, fast på latin (Anima Sana In Corpore Sano). De har insett sambandet mellan ens själ, eller inre person, och den kropp man har. Genom att träna sin kropp och ta hand om den, ger man också något till sin själ. Man mår bra av att röra på sig, det bara är så.

Många gånger tänker man på hela sin kropp när man är fysiskt aktiv. Det kommer naturligt att inte bara skaffa Asics löparskor, men även att äta och sova ordentligt. Resultatet blir en sundare kropp och sinne, man mår bättre överlag. Detta är troligtvis varför Asics har valt sitt namn. Man vill hjälpa alla sorters människor att vara aktiva utan risk för skador.

Asics började i Kobe, Japan, redan på 1940-talet. Till att börja med producerade man bara basketskor, men idag har man en stor kollektion. Asics löparskor är fortfarande de mest vanliga, men man har även grenat ut till bland annat tennis och walking. Man har till och med kängor, för olika sporter. Hela tiden ser man efter nya sätt att utöka sitt sortiment, utan att ge avkall på kvaliteten.

En av de saker som Asics är kända för är sina sköna sulor. När man springer blir det ett stort tryck på ryggraden och resten av kroppen, all tyngd koncentreras i steget. Därför har man dämpningssystemet GEL i Asics löparskor, det ger bättre svikt vid varje steg. Sedan finns det också IGS (Impact Guidance System) samt Biomorphic. Det låter komplicerat men är anpassat för både proffs och vanligt folk.

Vare sig man behöver Asics löparskor, kängor eller annat är det viktigt att man väljer rätt sko för underlaget och foten. Man kan få hjälp med att se hur ens fot ser ut, en plattfotad person behöver inte samma skor som en med högt fotvalv. Asics har skor för alla sorters fötter, och även det underlag man springer på, vare sig det är skogsmark eller asfalt.