Category Archives: Blogg

Evenemang som ger inspiration

De senaste åren har det blivit allt vanligare att anordna evenamang, så kallade events, för de anställda på företaget. Dessa kan inkludera många olika saker, men är ofta en kombination av information och nöjen. Det kan verkligen göra skillnad och vara som en skjuts i rätt riktning. Helt klart så är detta något som de flesta verkligen uppskattar och som kan vara precis vad som behövs för arbetsgruppen.

816-4-eventsMånga gånger har man föreläsningar eller möten en del av dagen, för att sedan hitta på roliga saker tillsammans. Femkamp, stadsrundvandringar, spa-upplevelser och mycket annat brukar stå på programmet. De kan hållas i närheten av arbetsplatsen eller så bokar man in en resa tillsammans. Det har visat sig att efter liknande events så återvänder man till kontoret som en mer homogen grupp, och atmosfären på arbetsplatsen stiger avsevärt.

Olika sorters events

Poängen med dessa dagar av aktiviteter är naturligtvis att motivera deltagarna men även att de ska lära känna varandra. Vad man gör kan dels bero på budgeten men även på vad man helst av allt vill åstadkomma. Missa inte den populära inspirationsdagen i Stockholm. Den är som gjord för att inspirera och motivera alla på arbetsplatsen till handling. Med flera mycket bra talare och ett varierat program så är detta för många den viktigaste eventen på hela året. Den kallas ibland för utbildningsshow som visar på hur underhållande men ändå informativ den ändå är. Bor du på Västkusten annordnas inspirationsdagen i Göteborg.

För de flesta har behov av variation, lite underhållning passar alltid bra på ett evenamng eller event. När man skrattar eller njuter av något tillsammans så bildas det vänskap eller i alla fall närhet. Ibland är det just vid liknande aktiviteter som man upptäcker varandra. Om man inte arbetar direkt med en person så är det inte alltid så lätt att bilda sig en uppfattning eller se varandra som arbetskamrater. Men efter en event så kan man inte bara namnen på varandra utan har också sett sidor av personligheten som inte alltid kommer fram under arbetstid.

Föreläsningar och events

Ett av de bästa sätten att få igång ett evenamng eller göra det nyttigt för gruppen är genom att boka in en föreläsning. Det finns flera olika ämnen som kan vara av intresse för just ens egen bransch eller avdelning, information som kommer att vara nyttig för arbetsprocedurerna. Eller så handlar det om något som är intressant för de flesta, oavsett vad man jobbar med.  Läs mer om Hans Roslings närkurser här.

Många lägger sina evenemang på hösten eller våren, det är då de behövs som bäst. När dagarna blir allt mörkare och kallare brukar många känna sig trötta och mindre motiverade. Det samma på våren, luften går ur många efter julens festligheter och den kalla vintern. Med en event kan man lyfta upp stämningen och arbetsmoralen, det blir alltid mycket lättare att ta itu med sitt arbete efter att man deltagit i ett evenemang. Om man sedan väljer en föreläsning eller workshop som är motiverande och riktar uppmärksamheten på hur man kan förbättra sina rutiner så blir det ju ännu bättre. Framför allt så kan man lära sig vilken inställning som kommer att bidra till en bättre arbetsplats. För om man har motivering och en bra inställning så brukar det mesta falla på plats.

Vikten av events

Det finns flera olika anledningar till varför en arbetsgivare skickar sina anställda på evenemang.

 • Som en belöning för de anställda, ett sätt att uttrycka sin uppskattning på.
 • För att motivera och stärka självförtroendet, gärna med inspirerande föreläsningar eller seminar.
 • Som ett sätt att binda samman de anställda och skapa en bättre atmosfär på arbetsplatsen.
 • Lyfta stämningen och ge lite extra energi till alla deltagare, vilket sedan kan användas på arbetet.

Oavsett vilken grundläggande anledning som ligger bakom dessa events så brukar de alltid åstadkomma så gott som allt nämnt här ovan. En del beror också på hur mycket tid man har till sitt förfogande. Ibland kan det räcka med en helg, eller ett par dagar mitt i veckan. Andra gånger så tar man en hel arbetsvecka och kombinerar det hela med konferens och föreläsningar.

Planera i god tid

Om man vill ha en särskild plats för sin event, eller om den ska inkludera en föreläsning av någon känd person, så brukar det kräva planering i god tid. Vissa dagar på året så är det lättare att få plats på de platser som anordnar dessa evenemang, medan andra är mer populära och  måste bokas nästan ett år i förväg. Hur deltagarna tar sig till platsen är något annat att tänka på, så att den är lätt att nå med bil, tåg eller flyg. Ett evenemang kan vara ett riktigt lyft för en arbetsplats, precis vad som behövs för att vända trenden uppåt. I alla fall tills det är dags för en ny event.

Rädda foto- och datafiler, data recovery, samt photo recovery smidigt och enkelt

De allra flesta av oss lever idag våra liv till stor del online. Detta innebär att vi dagligen arbetar vid eller surfar på våra datorer, tar bilder som vi sparar digitalt, skriver e-mail till vänner eller håller oss uppdaterade på sociala media. Detta betyder dock att vi är starkt beroende av att våra datorer fungerar – och att det finns sätt att laga dem om de av någon anledning går sönder.

793-4-rädda-foto-och datafiler-data-recovery-samt-photo-recovery-smidigt-och-enkeltI och med datateknikens intåg har människan idag gigantiska möjligheter att åstadkomma stora ting när det gäller såväl arbete som privatliv. Dock innebär större användning av datorer också att kraven på att hålla information säker ökat. Det finns en mängd saker att tänka på för att se till att man tar hand om sin information på bästa sätt.

Riktlinjer för säkrare information online

 • Se till att du kör back-ups på all viktig information du har på din dator. Om du har ett företag är detta extra viktigt eftersom du till varje pris vill undvika att datasystemet går ner då detta med stor sannolikhet innebär ekonomiska förluster.
 • Se till att du har ett bra anti-virusskydd på datorn. Detta är A&O för att stoppa eventuella farliga virus från att nå din dator. Virus kan göra datorn långsammare för att i längden göra den helt obrukbar.

Men hur gör man då om olyckan är framme? Att rädda foto- och datafiler, data recovery, samt photo recovery är idag fullt möjligt tack vare att tekniken för detta framställts av experter. Intresserad – har du problem med din hårddisk då är Ibas Data Recovery hjälpen för dig för att åter få tillgång till information och foton du annars skulle ha förlorat.

Osäker på vart du bör vända dig och vilken hjälp du bör efterfråga för att fixa ditt problem med din dator – få mer information om data och photo recovery på: https://www.ibas.dk och se till att du kommer på rätt köl snabbt. Det finns idag en gigantisk marknad för just detta område och detta har gjort att det är relativt lätt att få hjälp – till ett bra pris.

Tänk på detta innan du söker hjälp med att rädda foto- och datafiler, data recovery, samt photo recovery

 • Vilken är din budget? Det är lätt att få lite panik om datorn eller laptopen inte fungerar som den skall men det finns anledning att ha is i magen när du söker efter rätt hjälp. Genom att räkna ut din budget redan i förväg vet du vad du har att röra dig med och slipper skuldsätta dig mer än absolut nödvändigt för att få hjälp med din dator.
 • Om du hittar ett företag du är intresserad av att anlita – ta några minuter för att söka efter rörelsens namn online. På så vis kan du få värdefull information om vad tidigare kunder tyckt om företaget och sin upplevelse och därmed undvika eventuella oseriösa företag.
 • Se till att du förstår vad som ingår i avtalet och/eller köpvillkoren. Genom att läsa igenom det finstilta undviker du att få en obehaglig överraskning om du mot förmodan skulle ha problem med något under eller efter din kontakt med företaget.

Den som vill spara pengar på sitt dataunderhåll kan idag enkelt söka efter relevant information online. Det finns mängder av filmer, artiklar och annan information på nätet som varje dag hjälper miljontals människor med att lösa sina dataproblem själva. Många frågor handlar om hur man räddar gamla och daterade tekniker och datatillbehör från att för alltid ligga i orörda i en låda. De goda nyheterna för den som undrar detta är att det finns riktigt bra tekniker för att göra detta. Nyfiken – så här räddar du dina gamla PC-disketter och alla viktig information du har på dem.

I en digitaliserad tidsålder är det av största vikt att människan vågar hänga med på vågen och lära sig att nyttja möjligheterna på bästa sätt. Att göra detta kan nämligen betala sig i form av ytterligare steg i karriären, närmare kontakt med släktingar eller vänner långt borta och mycket annat. Nyckeln till detta heter information och att hålla sig uppdaterad om hur man sköter sin dator och dess tillbehör på bästa sätt.

Snygga balkonger och uteplatser

Att sitta ute och fika eller gӧra andra saker ӓr vad hela sommaren handlar om fӧr många. Det spelar ingen roll om balkongen ӓr stor som ett frimӓrke- hӓr ska man sitta. Fӧr de som har en något stӧrre uteplats eller altan finns det ӓnnu fler mӧjligheter att verkligen skapa något som ӓr både praktiskt och snyggt.

688-4-glasdӧrrMed tanke på att sommaren ӓr relativt kort, och ӓven under semestern så kan det ofta regna, så gӓller det att verkligen utnyttja de dagar och kvӓllar som ӓr fina. Ligga och sola eller lӓsa, bjuda in familj och vӓnner på en fika, se på TV- listan på allt folk tycker om att gӧra utomhus kan bli lång. Eftersom det ӓr en plats som utnyttjas så intensivt ӓr altanen något man bӧr lӓgga ner lite extra omsorg på.

Glasrӓcken och parkettgolv

Ett skӧnt trӓgolv ӓr vanligt ute på altanen, inte parkett naturligtvis men ett som klarar av vӓder och vind. Det kan dock kӓnnas lika fint som parkett, speciellt om man kombinerar det med ett snyggt glasrӓcke och andra inredningsdetaljer. Många tycker om att ha en liten matta eller två, fullt med vӓxter och naturligtvis mysiga lampor och ljus. Allt ӓr som gjort fӧr att ha det trevligt både natt och dag. Gör din balkong snyggare med ett glasräcke från Glashem.

Ett attraktivt alternativ ӓr att glasa in hela balkongen eller altanen. Att skapa ett extra rum, ett med en alldeles fantastisk utsikt mot naturen och trӓdgården. Hӓr kan man sitta långt in på hӧsten och sӓsongen startar också tidigare på våren. Gå in på Glashem.se och skapa dina egna skjutbara glasdörrar online. I detta rum kan man njuta av solen nӓr det fortfarande ӓr kallt ute, men nӓr ӓven luften blir varmare så ӓr det bara att ӧppna dӧrrarna och slӓppa in den friska luften. Om det blir kallt på kvӓllen kan man stӓlla in ett litet element eller annan uppvӓrmning, ibland behӧvs det till och med på sommaren.

Skapa ett drӧmhus

Det behӧvs egentligen inte så mycket att skapa ett drӧmhem, att sӓtta sin personliga prӓgel och stil på det hela. Med lite fantasi och en del fӧrӓndringar kan man få ett perfekt hem som man sedan fyller med vӓrme och kӓnsla. Här kan du få inspiration om hur du kan inreda ditt hus. Många gånger ӓr det de små detaljerna som gӧr stor skillnad. Ett nytt glasrӓcke, mӧblerna på ett nytt stӓlle, nya gardiner, och så vidare. Många gånger ӓr det kombinationen av olika små detaljer som gӧr att ett rum eller hem kӓnns harmoniskt och inbjudande.

En snygg balkong eller altan ӓr en riktig prydnad fӧr huset, fӧrutom att det ӓr en hӓrlig plats att umgås på. Det lyfter husets image och gӧr att det ser lyxigt och helt fantastiskt ut. Med ett glasrӓcke kommer den att verka stӧrre och ge ett intryck av luft och rymd. Helt perfekt fӧr att sitta tillsammans med nӓra och kӓra, eller gӧra precis vad man har lust med.

 

Hudvård, hudvårdsprodukter att älska

Att ta hand om sin hud är viktigt. Allt eftersom vi blir äldre blir hudvård, hudvårdsprodukter och allmän kroppsvård extra viktigt eftersom också huden förändras och blir mindre elastisk allt eftersom vi åldras. Av den här anledningen brukar de flesta 369-4-hudvard-hudvardsprodukterav oss spendera mer och mer tid på just hudvård och hudvårdsprodukter.

Marknaden för hudvårdsprodukter är enorm och det kan vara svårt att veta vilken eller vilka produkter man bör köpa. Den som är rätt för dig är kanske inte rätt för någon annan och tvärtom.

Tänk på detta när du skall köpa hudvårdsprodukter

 • Vilken är din budget. Det finns hudvårdsprodukter i alla prisklasser och det kan kännas frestande att köpa många olika produkter eller en jättedyr produkt. Det värsta man kan göra är dock att förköpa sig och istället hamna i en situation då man lagt för mycket pengar på hudvård man inte har råd med.
 • Be om expertråd. Det kan vara svårt att veta exakt vilken hudvårdstyp man har även om man kanske har en ide’. Att be om råd från någon som kan hud är en investering som kan hjälpa dig att uppnå den typ av hud du alltid velat ha.

Odenplans Skönhetscenter erbjuder hår- och hudvård i Vasastan, Stockholm och arbetar för att du skall f just den behandling du behöver i en miljö som är avslappnande och skön. Helt enkelt en av de många salonger som förstår vikten av hudvård av kvalitet.

Andra riktigt bra behandlingar som hår & hudvård och massage hittar du hos Odenplansskönhetscenter       i Stockholm, ett center som fokuserar på flera viktiga delar av kroppen som tillsammans hjälper dig att må så bra du bara kan.

Media skriver ofta om just detta med hudvård och hudvårdsprodukter och hur du skall hitta rätt produkter för just dig. Ett av de problem som många har under kalla vintermånader är torra händer. Har du problem med just detta – här hittar du allt du behöver veta för att hindra problemet med torra händer och istället få de där härligt, mjuka händerna du så länge velat ha – oavsett väderlek ute.

Att ta hand om sig själv inifrån och ut är nyckeln till att leva ett mer hälsosamt liv men också ett där att få må bra står i centrum. Ibland handlar det bara om att börja med att ta det där första steget mot just ett sådant liv – oavsett hur litet det är.

Glasögon har blivit mode

De tidigare töntstämplade glasögonen har med åren blivit en del av modet. I dag är glasögonen inte bara någonting som vi använder oss av för att korrigera synfel – de används också som en form av accessoar.

28-4-glasögon-modeÄven om alla förmodligen skulle vilja kunna se skarpt utan att behöva använda glasögon och linser så är dessvärre inte fallet så. Som tur är finns det ju faktiskt glasögon som hjälper till att korrigera synfel oavsett om du är långsynt, närsynt eller har ett brytningsfel. Det mesta går att rätta till. Och det har ju faktiskt skett en förändring när det gäller användandet av glasögon. Tidigare var det många som ansåg glasögon som ett nödvändigt ont och ganska töntigt. I dag är det däremot i princip trendigt att bära glasögon.

Om du skulle vara i behov av nya glasögon i dag och har koll på vilken styrka du har i glasen kan du snabbt och enkelt köpa snygga läsglasögon på nätet. Det finns mängder med olika modeller och bågar att välja mellan så att du ska kunna hitta ett par som faller dig i smaken.

Online outlet

Glasögon kostar ju som bekant en hel del pengar. Särskilt om du vill ha designerbågar att stila med. Men alla har inte råd med precis vilka glasögon som helst. Dock finns det faktiskt speciella nätbutiker som fungerar som en outlet. Du hittar bland annat billiga läsglasögon i BlinkaBlinks online outlet.

Dessvärre kan även barn som ser dåligt drabbas av att det är dyrt att köpa glasögon i dag. Alla föräldrar har helt enkelt inte råd. Därför är det oerhört värdefullt nu när regeringen satsar pengar på glasögon till barn under 19 år med synnedsättning. Inte mindre än 120 miljoner kronor går till att barnen ska kunna se ordentligt med hjälp av glasögon.

 

Prova på att använda tvättnötter

Människan gör det mest utav vana och de flesta tycker om att ha rutiner att följa. Därför tar vi till exempel samma tvättmedel på hyllan varje gång vi behöver köpa nytt. Men om du vill byta mot en ny och mer naturlig vana i tvättrummet ska du prova att använda tvättnötter.

264-tänk-ekologisktDu kanske tror att det här med tvättnötter är något nytt påfund men det är snarare tvärtom. Tvättnötter är nämligen ett mer miljövänligt alternativ än tvättmedel och de här nötterna har använts i Asien i hundratals år redan.

När du beställer tvättnötter ingår en ekologisk tvättpåse så att du kan använda dem i tvättmaskinen. Då behöver du alltså varken använda dig av tvättmedel eller sköljmedel. Om du trots allt vill att kläderna ska dofta gott när de kommer ur tvättmaskinen kan du använda dig av eteriska oljor. På nätet är bland annat EkoStuff återförsäljare av tvättnötter.

Om nötterna

De indiska såpanötterna är faktiskt bär egentligen och därmed kan även du som är nötallergiker använda dig av dessa tvättnötter. I nötterna återfinns ett naturligt rengörande ämne som kallas för saponin. Det är detta som gör att dina kläder blir rena igen. Med tvättnötter slipper du också eksem, klåda och hudirritationer som kan uppkomma vid tvätt med vanligt tvättmedel. Rolig kuriosa om träden som nötterna växer på är att de måste vara hela 12 år gamla för att de ska kunna få nötter.

EkoStuff är återförsäljare på nätet av ekologiska presenter och här kan du som sagt också finna tvättnötterna om du skulle vilja ge bort det som en annorlunda och rolig gåva till någon du tycker om. Dock ska du alltid komma ihåg att se efter i kläderna vilket gradtal de ska tvättar i fortfarande. Vissa tyger och material är som bekant mer känsliga än andra. Men det finns bra tips på olika hemsidor, bland annat om att så här blir din ylletröja ren igen.